Sommarinspiratören Martina Rudsvik – med många års erfarenhet inom rekrytering vill hon förändra en stagnerad branch

Att driva företag har alltid varit en del av Martina Rudsviks liv. Redan som 6-åring sålde hon konstverk och visade tidigt prov på entreprenörsanda. Idag fortsätter hon att utmana sig själv och utveckla sina idéer. Som grundare av ett interims konsultföretag, inom IT och Tech, har Martina tagit sin passion för att förbättra rekryteringsbranschen samt skapat ett framgångsrikt bolag som verkar för att erbjuda genuint värdefulla tjänster.

Martina Rudsvik som grundat Intrec.
Martina Rudsvik som grundat Intrec.

Berätta mer om vem Martina Rudsvik är?

Jag bor i Höllviken med min man och två söner. Som person är jag väldigt driven, energisk och handlingskraftig. Redan som 6-åring startade jag mitt första “företag” där jag sålde konstverk. Jag kommer från en entreprenörsfamilj och min drivkraft är att “kan andra, så kan jag”. Jag älskar utmaningar och att se idéer växa till framgångsrika projekt.

Ett företag som vill förändra rekryteringsbranschen

Martina som förverkligare sin dröm som egenföretagare efter ha drömt om det under många år.
Martina som förverkligare sin dröm som egenföretagare efter ha drömt om det under många år.

Vi på Intrec arbetar som interimskonsulter och kliver in i bolag och verkar som inhouse-rekryterare, sourcers och HR-specialister med en nisch och expertis inom IT & Tech. Vi jobbar till stor del remote över främst Norden och norra Europa men har personal i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund. Vårt mål är att förändra och utveckla en homogen och stagnerad bransch och erbjuda rekryteringstjänster som skapar större och genuint värde för våra kunder och kandidater. Vår vision är att vara ett sunt, välmående bolag som drivs av rätt värderingar och kan visa vårt värde även på nya och större marknader.

Värdet av en stöttande tidigare arbetsgivare

Jag startade mitt företag 2016, när jag var gravid med mitt andra barn. Min dåvarande arbetsgivare gav mig möjlighet att fortsätta som egenföretagare och förverkliga en dröm jag haft under många år. Jag har varit i rekryteringsbranschen sedan 2008 och efter att ha köpt in mycket rekryteringstjänster insåg jag att de tjänster och värde jag behövde inte erbjöds. När jag grundade bolaget, var min tidigare arbetsgivare min första kund. Efter den kunden postade jag en förfrågan på LinkedIn och min inkorg exploderade. Det var bara att köra! Jag har alltid trott på vår unika approach och vår förmåga att skaka om och utveckla rekryteringsbranschen.

Vilka lärdomar bär du med dig?

Jag har lärt mig att tro på mig själv och min övertygelse, vilket jag tror är avgörande för att driva ett bolag genom både med- och motgångar. Jag har varit en utpräglad specialist och med passion och övertygelse har jag lyckats driva upp ett gasellbolag som Intrec. Genom att snabbt utvärdera och lära mig av misstag kan jag gå vidare och fortsätta växa. Även de misstag jag gjort har lärt mig mycket och jag skulle inte vilja vara utan dem.

Martinas tips till andra entreprenörer:

Våga satsa och växa: Ta in hjälp inom områden där du har bristande kompetens.

Bygg nätverk: Våga kontakta personer av intresse på LinkedIn och var tydlig med dina intentioner.

Fokus på framgång: Lägg mer tid på att tänka på vad som kan hända om du lyckas än om du misslyckas.

Delegera för effektivitet: Låt andra göra det de är bra på, det finns ingen guldmedalj till de som gör allt själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv