Danielle Storm är den digitala marknadsföraren och webbdesiger som har som mål att fortsätta utvecklas samt hjälpa småföretagare att förbättra sin digitala marknadsföring. För Danielle är den största fördelen med att driva företag, friheten att styra över sitt liv och vara sin egen chef.
“Tack vare starta-eget-bidraget vågade jag testa och ta klivet mot egenföretagare. Jag är så glad att jag faktiskt gjorde det, du kan fundera hur länge som helst på om du ska starta företag, och jag tror att det är där många fastnar – man vågar inte ta klivet att faktiskt registrera företaget”, säger Danielle.
Vem är Danielle Storm?
Jag heter Danielle Storm och är 33 år gammal. Jag bor i Sundsvall tillsammans med min man Erik och våra två katter, Optimus samt Jj. Som person är jag väldigt organiserad och älskar planering, vilket är något som verkligen har hjälpt mig i mitt företagande. Utöver mitt arbete har jag flera andra intressen som ligger varmt om hjärtat, såsom fotografering, läsa böcker, gaming och att resa. Min största drivkraft har alltid varit friheten att kunna styra över mitt liv, jobba varifrån jag vill och framför allt med det jag är passionerad över.
Vad gör företaget Norrlands Webbyrå?
Mitt företag, Norrlands Webbyrå hjälper företag, både små och stora, att synas på webben genom webbdesign samt digital marknadsföring. Jag arbetar både med kundprojekt, som att bygga hemsidor, och konsultuppdrag för större företag där jag fungerar som den digitala spindeln i nätet. Jag hanterar allt från hemsidor till sociala medier och e-postutskick. För närvarande bedriver jag verksamheten hemifrån, vilket ger mig den frihet jag värderar högt.
Mitt mål är att fortsätta växa, utvecklas och börja lära andra att förbättra sin digitala marknadsföring. Inom det närmaste året kommer jag fokusera på att skapa digitala kurser för att hjälpa egenföretagare att få fler kunder och öka sina intäkter.
Entreprenörsresan
Jag startade mitt företag 2019, när jag var 28 år gammal. Men resan började egentligen redan ett år innan företaget registrerades. Efter att ha bytt jobb insåg jag snabbt att det nya jobbet inte erbjöd de utvecklingsmöjligheter jag sökte. Även om jag inte hade en tydlig plan, visste jag att jag ville kunna arbeta hemifrån, därmed jag sade upp mig. Under den här tiden frilansade jag som copywriter. Efter några månader beviljades jag starta eget-bidrag, vilket gjorde det möjligt för mig att våga ta steget att starta mitt företag. Det bidraget var avgörande för mig, och jag är oerhört tacksam att jag tog klivet. Många fastnar i tanken att starta eget, men jag tror att det viktigaste är att våga ta steget, även om det innebär att starta företaget vid sidan av en nuvarande anställning. Det finns olika vägar till att starta eget, och det behöver inte nödvändigtvis vara med hjälp av starta eget-bidrag.
Vad är för- och nackdelar med att driva företag?
Det bästa med att driva företag är utan tvekan friheten – friheten att bestämma över din tid, att påverka din inkomst, och att kunna arbeta med vad och var du vill. Att vara min egen chef ger mig en känsla av kontroll och självständighet som är ovärderlig. Baksidan med att driva företag är att det kan vara en utmaning, särskilt i början. Att ha hemmakontor var en stor omställning för mig, på ett positivt sätt. Jag har hittat en balans för att stänga ner och inte tänka på jobbet 24/7 och. På så sätt kan jag njuta av min fritid utan att ständigt vara påkopplad.
Vilka viktiga lärdomar har du fått från din entreprenörsresa?
Att det alltid går upp och ner. Det är inte alltid en dans på rosor, även om det kan verka så på Instagram. Även om jag är stolt över att ha lyckats starta mitt företag, speciellt med tanke på att många tvivlade på att det skulle gå bra, är det viktigt för mig att påminna mig om varför jag startade företaget från allra första början. Särskilt när det känns lite tyngre.
En annan viktig insikt är att det är ovärderligt att omge sig med likasinnade människor och andra egenföretagare. Detta nätverk, tillsammans med stödet från min man Erik, har varit en stor hjälp under min resa. Dessutom kan det ibland vara skönt att ha friheten att sjukanmäla sig och ta hand om sig själv utan att behöva förklara sig eller tvingas motivera sig.
Vilka misstag tror du att många företagare gör i början?
Ett vanligt misstag är att ta på sig för mycket arbete. Som egenföretagare utan anställda bär du alla hattar i verksamheten. Detta är ofta nödvändigt, men när den ekonomiska möjligheten finns är det viktigt att överväga att outsourca vissa uppgifter. Till exempel anlitade jag en bokföringsbyrå redan från starten av mitt företag, eftersom jag insåg att bokföringen skulle ta alldeles för mycket tid och energi om jag gjorde det själv. Att kunna fokusera på kärnverksamheten är avgörande för långsiktig framgång.