Sitter du i karantän och vill baka utan jäst? Satsa på detta recept på bananbröd!
Receptet:
Du behöver:
- 4 st gamla bananer
- 4 dl Mjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 1/4 tsk Salt
- 1/2 tsk Kanel
- 115 g Smör
- 3 dl Brunt socker
- 2 ägg
- 1.5 dl Gräddfil (Jag använde Crème fraîche)
- 1 tsk Vaniljpulver
- 80 g Aprikos(Jag använde torkad och färdighackad) Det går även att använda nötter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader
2. Smörj in formen som du ska använda
3. Mosa bananerna
4. Blanda ihop: Mjöl, bakpulver, salt och kanel i en stor bunke
5. Blanda ihop socker och smöret till en jämn smet
Rör ner 1 ägg i taget i smeten
Rör sedan ner yoghurten, mosade bananerna och vaniljsockret
6. Rör ner de torra ingredienserna i de blöta
7. Rör ner 80 g t.ex. aprikos eller hackade nötter
8. Sätt in i ugnen, cirka 60-65 min
Efter 30 min, lägg på aluminiumfolie för att brödet inte ska vara för brunt
9. Kontrollera att brödet är klart med en tandpetare eller liknande. Fastnar inget är brödet klart!
Kan förvaras 2 dygn utanför kylskåpet och 1 vecka i kylskåpet Lycka till!